VZW DogPartners

VZW DogPartners distribueert en organiseert diverse opleidingen en cursussen. Een officiële stichting met als doel kennis te verspreiden in het belang van een favoriet huisdier zoals de hond.

VZW DogPartners is ingeschreven onder nummer 831.258.920 te Antwerpen sinds 22 november 2010.

Erkende docenten en auteurs van de opleidingen verzorgen de kennisoverdracht. Hierbij spelen het eigen filmmateriaal en ervaring een belangrijke rol. Elke keer weer boeiend en verrassend om te zien hoe de spontane reacties zijn op het zien van herkenbare handelingen bij onervaren geleiders en honden én hoe dit in de loop van een dag kan veranderen door goede aanwijzingen. Dus geen ervaren trainers en ervaren honden die voordoen hoe het zou moeten, maar juist de praktijk van elke les. In de schriftelijke cursus gebruiken wij daarom vooral eigen foto’s.

Ook de organisatie en uitvoering van  ‘Agility for fun’ en ‘Flyball’ zijn in handen van de VZW. Voor elk van deze extra’s staat plezier hoog in het vaandel en leren de honden en eigenaren eerst de hindernissen en apparaten op een veilige manier te verwerken. Het plezier is ook de basis bij Treibbal en andere vormen van vervolgtraining.

Daarnaast verzorgen de docenten training voor controleurs van ’t Stad (Antwerpen) en De Lijn. Op locatie en met behulp van echte honden wordt geleerd hoe je in een kleine ruimte toch voldoende veiligheid biedt voor de eigenaar met hond en de directe omgeving. Zelfs als de spanning wat oploopt. Lichaamstaal van honden speelt hierbij een belangrijke rol. Tevens zijn instructeurs opgeleid voor de Douane in Vlaanderen.

kindereninklas

De stichting bezoekt scholen en leert jonge kinderen hoe zij veilig met (ook vreemde) honden kunnen omgaan. In samenwerking met lokale dierenartsen wordt informatie gegeven aan kersverse puppy-eigenaren.

Sinds januari 2013 is er een samenwerkingsverband met Royal Canin waarbij DogPartners is verkozen boven andere partijen. In het verlengde van hun superieure kennis over voeding en voorkomen van gezondheidsproblemen wil Royal Canin nu ook helpen bij gedragsproblemen van honden. VZW DogPartners heeft de eer en het genoegen dit uit te mogen voeren en is gekozen op basis van kennis, ervaring en meertaligheid.


Tuypens Franky

17 februari 2015 at 12:53 pm

Dag
Moet men een diploma of brevet hebben om mogen les te geven in een hondenschool.Mag ik zomaar les geven zonder enige kennis of bewijs (kennis van verschillende karakters)
mvg

Leave a Reply