Tips voor gedragsverandering

Helpen met gedragsverandering

Gedragsverandering

 

Blog met een paar simpele maar doeltreffende tips

Als je mocht denken dat je gezag hebt, probeer dan eens de hond van een ander te commanderen. (Een cowboywijsheid)

Succes bij gedragsverandering begint met het toepassen van de navolgende regels:

  • Bij opstaan niet direct met de hond communiceren. Doe wat anders, haal de krant uit de brievenbus, zet de koffie aan, of wat dan ook en pas dan kijk je naar de hond, praat je ermee en haalt hem aan.
  • Bij thuiskomen eerst de jas ophangen, de tas en boodschappen wegzetten en pas dan aandacht voor de hond (zie ook hieronder).
  • Als er andere mensen in huis zijn of komen, zeg deze eerst gedag. Dit geldt natuurlijk ook voor visite.

Het ziet er eenvoudig uit, en dat is het in principe ook, maar in de praktijk zal het niet meevallen. Niets zeggen is vaak moeilijker dan u wellicht denkt.

Lichaamstaal

Probeer eens alle mogelijkheden te bedenken die plotseling naar voren komen als je uitgaat van het principe dat een hond geen Nederlands, Frans, Engels, Duits of welke andere gesproken taal zelf spreekt. Zou lichaamstaal dan de oplossing zijn en hoe kun je dat in de praktijk toepassen? Verbazingwekkend hoeveel meer oplossingen er plotseling opdoemen in vergelijking met andere trainingsmethoden. Vooral als je echt consequent blijft. Steeds minder akoestische of andere signalen zijn nodig. en het allermooiste is het feit dat honden u eindelijk echt begrijpen. En begrijpen is veel meer dan alleen weten. Deze cursus zet u op de route naar succes, waardering en respect. Niet alleen van mensen, ook honden zijn u dankbaar.

Bij de cursus ontvangt u als bonus de een complete oefening  gebaseerd op uitsluitend lichaamstaal. U kunt deze zelf en direct bij u thuis en met uw eigen hond toepassen. Sta verbaasd over uzelf en uw hond.

De cursus omvat nog veel meer tips en oplossingen voor. Kijk naar de inhoudsopgave van de cursus.


Leave a Reply