Instructeurscursussen op een rij

We geven je hieronder graag de uitgebreide informatie over onze cursussen Train de Trainer en Train de trainer Practicum.

Train de Trainer  is een driedaagse theoretische maar wel praktijkgerichte cursus.  Het verschil met de schriftelijke cursus is o.a. het gebruik van toepasselijk filmmateriaal. In zowel de theoretische als schriftelijke cursus komen dezelfde onderwerpen aan de orde. We gaan uitgebreid in op gedrag, lichaamstaal en leerprocessen bij honden, ondersteund met filmmateriaal uit de praktijk, dus geen trainers met getrainde honden maar onervaren eigenaren met dito honden. Natuurlijk komen tevens de communicatievormen tussen honden en tussen honden en mensen aan de orde.

Daarnaast besteden we ook uitgebreid aandacht aan communicatie met mensen, lichaamstaal bij mensen en didactische vaardigheden. Je doet een eerste praktijkervaring op met korte presentaties voor je medecursisten. Deze cursus volg je zonder hond.

Train de Trainer Practicum  is  een tweedaagse praktijkcursus en het vervolg op Train de Trainer of  de schriftelijke cursus.  De kennis die je opdeed  ga je in de praktijk brengen. Je gaat kijken naar gedragstesten, zelf testen afnemen, noteren wat je ziet en bepalen hoe je het geziene gaat interpreteren en gebruiken in je begeleiding van hond en baas. Je gaat zelf praktijkles en theorieles geven aan en krijgen van je medecursisten en dit onder begeleiding van een ervaren instructeur.

Zo doe je niet alleen praktijkervaring op als lesgever maar ervaar je ook hoe je toekomstige cursisten het les volgen ervaren. Voor deze cursus kan je een eigen hond meenemen.

De cursussen worden afgesloten met een examen waarna je een deelnamebewijs ontvangt met je behaalde resultaat. Na het afronden van beide cursussen kan je zelf aan de slag.

Desgewenst kan je daarna nog een Praktijk Leerstage bij ons volgen.

 

Inschrijven kan met bijgevoegd inschrijfformulier of gewoon via mail met opgave van je naam, adres en telefoonnummer.

Je plaats is dan gereserveerd. Na ontvangst van je betaling (prijzen vind je in de bijlage) is je deelname bevestigd. Heb je nog vragen, aarzel dan niet om te mailen of te bellen. (Na 20u op onderstaande nummers). We hopen je te mogen verwelkomen.

Een fijne dag nog en poot van,

Henk Vervenne en Linda Hertoghs – Uw DogPartners

info@dogpartner.eu

Tel +32 (0)3 288 04 82 of GSM +32 (0)477 61 94 91 (na 18.00 uur)

Enige resultaat